Megkínozták, majd hazaszállították

Az orosz titkosszolgálat elrabolt egy ellenzéki aktivistát

Az orosz titkosszolgálat (FSZB) munkatársai Kijevben elraboltak, megkínoztak, majd magánrepülőgépen hazaszállítottak egy szélsőbalos orosz ellenzéki aktivistát - hozta nyilvánosságra hétfőn Szerhij Kiricsuk, a Borotyba (Harc) nevű ukrán baloldali egyesület vezetője.

2012.10.22 12:22MTI

Leonyid Razvozzsajev, az orosz radikális Baloldali Front aktivistája október 17-én érkezett Kijevbe. A múlt hét végén jelentették ukrán hírforrások az orosz ellenzéki eltűnését - feltételezve elrablását -, amire reagálva az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) sietett közölni, hogy semmit sem tudnak az ügyről. Kiricsuk szerint az FSZB emberei az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága kijevi képviseletének épülete előtt fogták el az aktivistát, aki politikai menedékjogot akart kérni a szervezettől. Razvozzsajevet Oroszországban tömeges rendbontás szervezésének gyanúja miatt körözték.
   
Az eset Kiricsuk szerint kétségbe vonja Ukrajna függetlenségét. "Az orosz titkosszolgálatok szabadon tevékenykednek Ukrajna területén, és nincs kétségem afelől, hogy megpróbálják befolyásolni a (vasárnapi parlamenti) választások eredményét is országunkban" - szögezte le az ukrán politikus, megjegyezve, hogy az incidens éppen Viktor Janukovics ukrán elnök hétfői moszkvai útja előtt történt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.