Vízbesodorta egy hullám

Lengyel nő halt meg egy viharban Spanyolországban

Vihar söpört végig Spanyolország északi részén pénteken, az ítéletidőben a helyi katasztrófavédelem közleménye szerint egy 37 éves lengyel nő meghalt, egy francia fiatalember pedig eltűnt.

2012.10.19 15:17MTI

A lengyel áldozat a tengerben lelte halálát, holttestét a Lloret de Mar közelében fekvő, katalóniai Blanesnél találták meg. A mentők szóvivője szerint hullám sodorta a vízbe. A francia férfi valamivel északabbra, Roses térségében, egy sziklás tengerparti részre indult halászni csütörtökön, és azóta nem adott életjelt magáról. A katalán tengerparton péntektől vasárnapig riasztást léptettek életbe a viharos és esős idő miatt. 

A viharövezet a szomszédos Aragóniára is kiterjedt, Zaragoza térségében súlyos áradásokat okozott. Franciaország déli részén az áramellátást is megzavarta az ítéletidő. Toulouse körzetében 50 ezer háztartás maradt átmenetileg áram nélkül a helyenként a 122 kilométer/órás sebességet is elérő szél miatt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.