A maffia és a kábítószer ellen

Razziák Spanyolországban, Franciaországban és Németországban

Nagyszabású razziákat kezdtek kedd reggel Spanyolországban, Franciaországban és Németországban.

2012.10.16 13:24MTI

Spanyolországban a fő célpont a kínai maffia, illetve annak pénzmosási tevékenysége, Madridban és Barcelonában mintegy 60 embert vettek őrizetbe - közölte a belügyminisztérium, hozzátéve, hogy az akció még tart. Franciaországban és Németországban a kábítószer-csempészet ellen lépnek fel. 

Elzászban 39 embert, Németország ezzel határos nyugati részében egy közös akcióban pedig további hármat fogtak el a csempészeket kereső rendőrök. Értesülések szerint mindenekelőtt egy albán bűnözői hálózatot akarnak felszámolni, amelyet kezdetben csak az illegális bevándorlás elősegítésével gyanúsítottak. 

A 2010-ben kezdett nyomozás megállapította azonban, hogy igen jelentős heroinkereskedelmet is folytatnak az elzászi Mulhouse térségében, valamint Svájc és Németország szomszédos vidékein letelepedett albánok és koszovóiak - mondta egy ügyész Nancyban. A szóban forgó mennyiség évente több száz kilogramm heroin - közölte.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.