"A Hezbollah jó munkát végzett"

Az Izraelbe berepült drón Irán katonai képességeit mutatja

A Hezbollah által e héten az izraeli légtérbe küldött, pilóta nélküli repülőgép az iszlám köztársaság katonai képességeit bizonyítja.

2012.10.14 15:24MTI

Ahmad Vahidi, iráni védelmi miniszter nyilatkozata az első hivatalos iráni elismerése volt annak, hogy a libanoni radikális síita szervezet által indított drón iráni technológiával működött. Néhány nappal korábban Haszan Naszrallah sejk, a Hebollah vezetője azt közölte, hogy a gépet Iránban gyártották, és Libanonban szerelték össze.
 
"A Hezbollah jó munkát végzett - mondta Vahidi. - Elmúlt az az idő, amikor a cionista rezsim azt hihette, hogy fölénye van a térségben." Izraeli vadászgépek végül lelőtték a drónt, de a berepülés a szigorúan őrzött izraeli légtér ritkán előforduló megsértésének számított. Az iráni miniszter szerint a Hezbollahnak joga volt pilóta nélküli gépet indítani Izraelbe, mivel izraeli harci gépek rutinszerűen berepülnek Libanon fölé. Naszrallah pedig arra figyelmeztetett, hogy nem ez volt a szervezet utolsó ilyen akciója. 

Vahidi megismételte azt a teheráni álláspontot, hogy a zsidó állam nem képes támadást intézni Irán ellen. Izrael mindeddig nem zárt ki egy katonai csapást az iráni nukleáris program ellen, amely a Nyugat gyanúja szerint atomfegyver előállítására irányul, de Teherán tagadja ezt, a program békés céljait hangsúlyozza.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.