Szökőárriadót nem rendeltek el

Erős földrengés Indonéziában, enyhébb Japánban

Erős, 6,7-es földrengés volt pénteken Indonézia keleti részénél, az ott élők pánikba estek, de az első jelentések szerint csak kisebb károk keletkeztek. Japán keleti részén pedig ötös erősségű rengés volt. Szökőárriadót egyik esetben sem rendeltek el.

2012.10.12 10:06MTI

Az amerikai földtani intézet (USGS) szerint az indonéziai földrengés középpontja Maluku tartomány Dobo nevű falujától 108 kilométerrel északra, a tenger alatt 24 kilométeres mélységben volt, és két 4,9-es erősségű utórengés követte. Az indonéz meteorológiai és geofizikai intézet először 7-es erősségűnek mérte a földmozgást, és közölte, hogy cunamit nem váltott ki.

Dobo falu esik a legközelebb a rengés középpontjához. Az ottani közigazgatási hivatal egyik tisztségviselője közölte, hogy érték károk a település házait, de a mértéküket egyelőre nem ismerik. A helyiek ijedtükben kiszaladtak az utcára.

Az NHK japán közszolgálati tévé szerint a Honsú sziget keleti partján érezhető földrengés 5-ös erősségű volt, az USGS szerint 5,1-es. Kárról nem érkezett jelentés.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.