Nagyon hamar csatlakozik a NATO-hoz

Grúzia célja az európai integráció a leendő kormányfő szerint

Grúzia célja az európai integráció, s az ország egész biztos nagyon hamar csatlakozni fog a NATO-hoz - jelentette ki kedden Tbilisziben Bidzina Ivanisvili, az ország leendő kormányfője.

2012.10.09 15:43MTI

Az október 1-jei választáson győztes Grúziai Álom nevű koalíció vezetője a szavazás óta először találkozott fő politikai riválisával, Miheil Szaakasvali államfővel, s zárt ajtók mögött az ország jövőjéről tárgyalt vele. A megbeszélést követően újságírókkal közölte, hogy elkötelezett az európai integráció és az Egyesült Államokkal fenntartott jó kapcsolatok mellett, ami egybevág Szaakasvili törekvéseivel.

Ivanisvili, aki több milliárd dolláros vagyonát Oroszországban szerezte, korábban többször kijelentette: normalizálni akarja Moszkvával országa kapcsolatait, amelyek Szaakasvili hatalomra kerülése óta nagyon megromlottak.

A két politikusnak egy évig együtt kell dolgoznia, mivel Szaakasvili elnöki mandátuma csak 2013 októberében jár le. Az utána hatályba lépő alkotmányreform értelmében az elnöki jogosítványok közül sok át fog szállni a miniszterelnökre.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.