Több száz fős menet indult el Iszlámábadból

Pakisztánban tiltakozó menet indult az amerikai dróntámadások miatt

Az amerikai dróntámadások ellen tiltakozó pakisztáni motorosok több száz fős menete indult Iszlámábadból az Afganisztánnal határos, a fegyveres csoportoktól hemzsegő területekre szombaton. Hírügynökségi jelentések szerint a pakisztáni tálib szélsőségesek fő frakciója elítélte az akciót.

2012.10.06 11:39MTI

Egyelőre kérdéses, hogy a tiltakozók milyen közel jutnak a dél-vazirisztáni törzsi területhez. Ez a térség az amerikai pilóta nélküli repülőgépek támadásainak leggyakoribb célpontja. A kétnaposra tervezett menet élén az egykori híres krikettjátékosból politikussá lett Imran Khan halad.

A résztvevőkhöz az amerikai székhelyű CodePink háborúellenes szervezetet tucatnyi tagja csatlakozott. A dróntámadások ellenzői azt állítják, hogy a pilóta nélküli repülők akcióiban számtalan ártatlan embert halt meg, és a berendezések félelemben tartják a helyi lakosokat.

Az amerikai hatóságok képviselői ugyanakkor azzal érvelnek, hogy a rakétacsapások áldozatainak többsége fegyveres.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.