Napok óta tart a felhőszakadás...

Újabb áldozatok Kínában - Az árvízben eddig 64-en haltak meg

Eddig 64 halálos áldozata volt a napok óta tartó felhőszakadások okozta áradásoknak Kínában - közölte szombaton az Új-Kína hírügynökség.

2008.05.31 08:03MTI - Fotó: Sky News

Eddig 64 halálos áldozata volt a napok óta tartó felhőszakadások okozta áradásoknak Kínában - közölte szombaton az Új-Kína hírügynökség.

Egyedül Kujcsou (Guizhou) tartományban 43-an vesztették életüket. Ötezer ház, valamint két híd omlott össze a a dél-nyugati tartományban.

A keleti Csianhszi (Jianhszi) tartományban több mint 16 épület dőlt össze, míg Szecsuánban (Sichuan) a hatóságok arra figyelmeztette, hogy kiönthetnek azok a tavak, amelyek a május 12-i földrengés után bekövetkezett földcsuszamlásokkal alakultak ki.

Éppen ezért ez utóbbiban a földmozgás epicentrumának közelében mintegy 190 ezer embert telepítettek ki.

A három héttel ezelőtti természeti csapásnak még mindig nem végleges adatok szerint 68.858 halottja volt, de ez a szám még növekedhet, mert 18.618 ember sorsáról nincs hír.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.