Felhasználóinak a száma elérte az egymilliárdot

A Facebook, a világ harmadik legnépesebb "országa"

A Facebook csütörtökön bejelentette, hogy aktív felhasználóinak a száma elérte az egymilliárdot. Íme néhány adat, amely mutatja a közösségi portálnak a világban betöltött súlyát.

2012.10.04 23:30MTI

Ha a Facebook ország lenne, a világ harmadik legnépesebb állama lenne Kína (1,34 milliárd lakos) és India (1,17 milliárd lakos) után. "Lakóinak" több mint a fele, azaz mintegy 600 millió fő, mobilkészülék segítségével kapcsolódik a hálózatra, 522 millió felhasználó pedig naponta látogat az oldalra.

Az Egyesült Államokban él a legtöbb Facebook-felhasználó, szám szerint 166 millió, őt követi Brazília (58 millió), India (55 millió), Indonézia (47 millió) és Mexikó (58 millió) a socialbakers.com portál adatai szerint.

A Facebook az országok többségében az elsőszámú közösségi portál. A ritka kivételek között van Oroszország, ahol ugyan 10 millió felhasználója van, de megelőzi az Odnoklassznyiki és a Vkontaktye, valamint Kína, ahol blokkolják. A távol-keleti ország saját Facebookja, a Renren amúgy már több mint 125 millió tagot számlál.

A Facebook hálózatán 140,3 milliárd "barátság" kötetett. A "like", azaz "tetszik" gombot több 1130 milliárdszor nyomták meg. A portálon összesen 219 milliárd fotót tettek közzé, 62,6 millió zeneművet hallgattak meg 22 milliárd alkalommal a Facebook közlése szerint.

A Facebooké volt az amerikai történelem második legnagyobb tőzsdei bevezetése. Harmincnyolc dolláros bevezető árral a tranzakció keretében május 18-án 16,02 milliárd dollár értékben keltek el a részvényei. Egyedül a Visa hitelkártya cég tőzsdei bevezetése volt sikeresebb, 17,9 milliárd dollárral 2008-ban. Azóta a részvény mintegy 40 százalékot veszített az értékéből.

A Facebook júliusban jelentette be - a tőzsdei bevezetés utáni első eredményismertetéskor - hogy 1,18 milliárdos forgalom mellett negyedéves nettó vesztesége 157 millió dollárt tett ki.

A Facebook teremtette meg a világ legfiatalabb milliárdosait: főnöke, Mark Zuckerberg és a társalapító Dustin Moskovitz mindössze 28 éves.

A részvények árfolyamának zuhanása 8,1 milliárd dollárjába került Mark Zuckerbergnek a Forbes magazin szerint, amely szeptemberben a leggazdagabb amerikaiak rangsorában 36. helyre sorolta be a Facebook-tulajdonost 9,4 milliárd dolláros becsült vagyonnal.

Június végén a Facebooknak 3976 alkalmazottja volt, és közölte, hogy "ezreket" kíván felvenni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.