Egy anya és négy gyereke életét vesztette

Aknagránátok csapódtak be egy török faluban

Szíriai területről kilőtt aknagránátok csapódtak be szerdán egy határ menti török faluban, a támadásban öt ember, egy anya és négy gyereke életét vesztette, tizenhárman megsebesültek.

2012.10.03 18:04MTI

A falu, Akcakale polgármestere elmondta: legalább három aknagránát csapódott be a településen. A sebesültek között állítólag rendőrök is vannak.

Akcakale a szíriai határ közvetlen közelében fekszik, azzal a szíriai faluval, Tell-Abjaddal átellenben, amelyet heves harcok árán elfoglaltak a szíriai lázadók.

Az incidens miatt Ahmet Davutoglu török külügyminiszter válságtanácskozást hívott össze, és telefonon tájékoztatta az incidensről Ban Ki Mun ENSZ-főtitkárt és Lahdar Brahimi Szíria-ügyi ENSZ-különmegbízottat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.