Játék pisztollyal lőttek Klausra

Lemondott a cseh elnök testőrségének parancsnoka

Lemondott a cseh államfő testőrségének parancsnoka amiatt, hogy pénteken egy fiatal férfi játék pisztollyal rálőtt Václav Klausra.

2012.09.30 07:37MTI

Jiri Sklenka döntését szombat este jelentette be, hozzátéve, hogy lépését már az incidens napján elhatározta, és közölte is az elnökkel. Sklenka újságíróknak elmondta: bár nem volt jelen az esetnél, amely az észak-csehországi Chrastava kisvárosban történt, és a testőrök ottani feladatait nem ő osztotta ki, de miután felvételről végignézte a történteket, személyesen felelősnek érzi magát beosztottai hibái miatt, függetlenül attól, hogy az adott helyzetben meg tudták-e volna akadályozni a támadást, vagy sem. A helyében minden testőrparancsnok így cselekedne - tette hozzá. 

A 26 éves támadót garázdasággal gyanúsította meg szombaton a rendőrség, és eljárást indított ellene. Két évi szabadságvesztést kaphat. A vizsgálatot vezető ügyész szerint a férfi cselekedete nem minősül bűncselekménynek, csak vétségnek. Emiatt a kihallgatás után szabadlábra helyezték.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.