"Behódoltatnák"

Iránt félelemben tartja a Nyugat és Izrael

Iránt katonai akcióval való folytonos fenyegetőzéssel igyekeznek félelemben tartani.

2012.09.26 20:09MTI

Mahmúd Ahmadinezsád iráni elnök szerint az ilyen fenyegetések a Nyugat és Izrael részéről arra irányulnak, hogy a nemzeteket behódolásra kényszerítsék. "A műveletlen cionisták állandó fenyegetése, hogy katonai akciót indítanak nagy nemzetünk ellen, világosan illusztrálja ezt a keserű valóságot" - jelentette ki. A világban "diadalmaskodik a fegyverkezési verseny, a nukleáris fegyverekkel és más tömegpusztító fegyverekkel való megfélemlítés a hegemonista hatalmak részéről" - hangoztatta a politikus, aki az iráni atomprogramról nem beszélt.
 
Ma a világban az uralkodó tendencia az, hogy "háborúkkal, felforgatással és megszállással" garantálják a gazdasági érdekeket - mondta Ahmadinezsád. Az iráni elnök 33 perces felszólalásában azt hangoztatta, hogy olyan új világrendre van szükség, amelyből hiányzik az "arrogancia hegemóniája". "A tartós béke és biztonság megteremtése, a mindenkit megillető megfelelő élet olyan célkitűzés, amelyet követni lehet, még ha óriási és történelmi misszió is" - mondta, és a nemzetközi problémákat azzal magyarázta, hogy "a magukat az ördögnek megadó önjelölt hatalmi központok" miatt "a világ hibásan reagál" az eseményekre.
 
"Nem kétséges, hogy a világnak új rendre és friss gondolkodásra van szüksége" - jelentette ki. A felszólalást az amerikai küldöttség az elejétől fogva bojkottálta, míg az Európai Unió tagjainak delegációi végighallgatták, valószínűleg azért, mert Ahmadinezsád ellenük nem rohant ki. A beszéd alatt több ezren tüntettek az ENSZ-központ közelében az iráni rendszer ellen.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.