Bántalmazott egy férfit

Verekedés miatt lemondott szerb parlamenti mandátumáról Nenad Canak

Lemondott szerb parlamenti mandátumáról Nenad Canak, a Vajdasági Szociáldemokrata Liga (LSV) elnöke, miután beismerte, hogy bántalmazott egy férfit, amiért molesztálta az unokahúgát.

2012.09.26 10:02MTI

A Magyar Szó és a VajdaságMa hírportál is beszámolt Nenad Canak sajtótájékoztatójáról, amelyen a politikus közölte, hogy a parlament nem vette védelmébe a minapi újvidéki incidens kapcsán, ezért lemond képviselői mandátumáról.

Canak szerint egy ittas férfi egy újvidéki étteremben unokahúga jelenlétében sértegette őt, a lányt pedig "fogdosta, mint egy utolsó prostituáltat". A politikus elismerte, hogy családja becsületét védelmezve megverte a férfit. Az illető emberölési kísérlet címén tett bűnvádi feljelentést Canak ellen.

A politikus elmondta azt is, hogy a mindennapos halálos fenyegetések miatt már két éve kérte, hogy a belügyminisztérium adjon mellé testőröket, de ez nem történt meg. Szavai szerint sem a rendőrség, sem az ügyészség nem hallgatta meg az incidenssel kapcsolatban.

A szókimondó stílusáról ismert Nenad Canak a Milosevic-uralom idején határozott ellenzéki fellépésével tett szert tekintélyre. Pártja, a regionális alapon szerveződő LSV a vajdasági autonómia helyreállítását tűzte zászlajára, és a Demokrata Párttal, illetve a Vajdasági Magyar Szövetséggel együtt van hatalmon a tartományban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.