Két ültetvényen

Rekordmennyiségű vadkendert foglaltak le Franciaországban

Rekordfogást ért el a kábítószer elleni harcban a francia rendőrség.

2012.09.25 15:12MTI

Egy keddi bejelentés szerint mintegy 3 ezer tő vadkendert talált két ültetvényen a kelet-franciaországi Aube megyében, miután három vietnámi férfit az üggyel kapcsolatban Párizs közelében őrizetbe vettek. Az eddigi legnagyobb mennyiségre, 700 növényre 2011 februárban találtak rá egy párizsi előváros, La Courneuve egyik raktárépületében. 

Az újabb ültetvényeket két, egymástól néhány kilométerre lévő faluban fedezték fel még hétfőn a rendőrök: Essoyes-ban egy raktárépületben és Virey-sous-Barban egy volt pékségben. A nyomozók azután találtak a helyszínekre, hogy a három vietnámi férfit egy Párizshoz közeli parkolóházban letartóztatták. Az egyikük gépkocsijában 8 kilogramm vadkender-származékot és 14 ezer euró készpénzt foglaltak le.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.