A gépet lelőtték vagy műszaki hiba történt ?

Lezuhant a hadsereg egy helikoptere Damaszkusz közelében

Lezuhant a szíriai hadsereg egy helikoptere a főváros, Damaszkusz közelében.

2012.09.20 10:25MTI

A katonai helikopter Damaszkusz külvárosától, Dúmától délkeletre csapódott a földnek. A szíriai állami tv híradása szerint a helikopter azért zuhant le, mert a levegőben hozzáért egy utasszállító repülőgép farkához. A repülőgép, kétszáz utassal a fedélzetén biztonságban földet ért a damaszkuszi reptéren, az fedélzeten tartózkodók közül senki nem sérült meg. Szíriában másfél éve tart a rendszerellenes felkelés. Mindennapos, hogy a szíriai haderő helikoptereket vet be a lázadók ellen. 

Az eddig lezuhant helikopterekről a felkelők azt állították, hogy ők lőtték le őket, a hadsereg minden alkalommal azt közölte, hogy műszaki hiba történt. Augusztus 27-én a felkelők azt állították, hogy lelőttek egy, állásaikat támadó helikoptert Damaszkusz külterületén. Három nappal később pedig arról számoltak be, hogy északnyugati Idlíb tartományban, a török határ közelében egy harci gépet lőttek le. A lázadók, akiknek kevés légvédelmi eszközök van, Szíria északi és keleti részén támadást indítottak légitámaszpontok ellen is, hogy szembeszálljanak a hadsereg légierejével.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.