Szétverték

Amerikai egyenruhában támadták a tálibok pénteken a Camp Bastion bázist

Amerikai egyenruhát viseltek azok az afganisztáni tálib lázadók, akik pénteken az ország déli részén lévő Hilmend tartományban támadást indítottak a NATO vezette nemzetközi biztonsági erők (ISAF) Camp Bastion nevű támaszpontja ellen. A támadásban két amerikai katona vesztette életét.

2012.09.16 11:47MTI

Az ISAF helyi idő szerint szombat esti közleménye szerint a brit és amerikai katonáknak otthont adó bázist 15 lázadó támadta meg, valamennyien amerikai katonai egyenruhát viseltek. A nyilatkozat szerint fegyverekkel "jól felszereltek, kiképzettek és felkészültek" voltak. A támadás során megölték az amerikai hadsereg két katonáját és 6 Harrier típusú vadászgépet megsemmisítettek.

A támaszponton állomásozik Harry herceg, a brit trónörökös kisebbik fia is, akinek nem esett bántódása. Korábbi értesülések szerint a tálibok Harryt akarták megölni.

A bázist védő biztonsági személyzet a 15 közül 14 támadót megölt, egyet pedig őrizetbe vett.

Szombaton ugyancsak Hilmend tartományban egy rendőri egyenruhát viselő afgán fegyveres két brit NATO-katonát gyilkolt meg. Az információk szerint a merénylő az afgán helyi rendőrség kötelékébe tartozott

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.