Iszlámellenes film

Kihallgatják a Mohamed-gyalázó film feltételezett producerét

Kihallgatásra kísérték be a rendőrségre szombaton Los Angelesben azt a férfit, akiről feltételezik, hogy a Mohamed prófétát gyalázó amatőr film producere, de nem erről fogják kikérdezni.

2012.09.15 20:30MTI

Nakoula Basseley Nakoulát 2010-ben banki csalások miatt 21 havi szabadságvesztésre ítélték, de feltételesen szabadlábra helyezték. E feltételek esetleges megsértését vizsgálják a hatóságok - közölte Cerritos városrész seriffi irodája.

A férfi önként ment be a kihallgatásra, a kísérő rendőrök nem bilincselték meg. A feltételes szabadlábra helyezésekkel foglalkozó szövetségi nyomozók kérdezik ki - mondta egy szóvivő, aki szerint az illető nem fog azonnal hazatérni.

Az Innocence of Muslims (A muszlimok ártatlansága) című filmnek a YouTube videomegosztóra feltöltött előzetese miatt erőszakos tiltakozások robbantak ki a muszlim világban, és a líbiai Bengáziban meggyilkolták az Egyesült Államok nagykövetét, valamint három munkatársát.

Amerikai hivatalos források szerint a film kapcsán nem indítanak vizsgálatot, még ha "gyújtó hatású" és erőszakot váltott is ki, mert az elkészítése nem bűncselekmény az Egyesült Államokban, ahol a szólásszabadságot erős törvények védik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.