A decemberi parlamenti választások

Románia valamennyi választókerületében jelöltet állít az RMDSZ

Románia valamennyi választókerületében jelöltet állít a decemberi parlamenti választásokra a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ).

2012.09.10 15:37MTI

Az MTI-hez eljutatott RMDSZ-tájékoztató szerint Kelemen Hunor azért tartotta fontosnak az általános jelöltállítást, mert az egyéni választókerületes, ám arányos választási rendszerben minden szavazat hasznosul. Kelemen Hunor emlékeztetett: máig lehetett megpályázni a képviselői, szenátori helyeket, a jelöltlisták véglegesítésére október elején kerül sor.

Az elnök rendkívül fontosnak tartotta, hogy az RMDSZ erős parlamenti képviseletre tegyen szert decemberben, hiszen - mint megemlítette - 2013-ban módosítják az alkotmányt, és döntés születik a régiók átszervezéséről is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.