Lépések a rossz viszony javítása érdekében

Pakisztán és India vízumkönnyítésekben állapodott meg

A szigorú vízumkiadási szabályok könnyítésében állapodott meg szombaton Pakisztán és India annak jeléül, hogy a két rivális atomhatalom kész fontos lépéseket tenni rossz viszonyuk javítása érdekében.

2012.09.08 17:50MTI

A megállapodás volt a csúcspontja Szomanahalli Mallaiah Krisna indiai külügyminiszter iszlámábádi látogatásának, amelynek az volt a célja, hogy ismét lendületbe hozza a 2008-as mumbai merényletsorozat miatt elakadt megbékélési folyamatot.

"A lépésről lépésre haladás módszere fogja előre vinni a kapcsolatainkat" - jelentette ki Krisna.

Üzleti úton Indiában járó pakisztániak gyakran panaszkodtak arra, hogy látogatásaikat bizonyos városokra korlátozták, például Újdelhiből nem mehettek át a közeli kereskedelmi központba, Gurgáonba külön engedély nélkül, s az indiai rendőrségen úgy bántak velük, mint bűnözőkkel. Indiai látogatók hasonló akadékoskodást vetettek a pakisztáni fél szemére.

"Nem leszünk a történelem túszai" - mondta Hina Rabbani Hár pakisztáni külügyminiszter a két ország három háborújára utalva a függetlenség 1947-es visszanyerése óta.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.