Nincs nukleáris szennyezés

Kisebb baleset történt egy francia atomerőműben

Baleset volt szerdán egy francia atomerőműben.

2012.09.05 19:10MTI

Az incidens miatt nem keletkezett nukleáris szennyezés, s mindössze két dolgozó sebesült meg könnyebben - közölték az illetékes hatóságok. A bejelentés szerint a fessenheimi atomerőműben - az ország legrégebbi ilyen létesítményében - vegyi baleset történt: egy tartályban reakcióba lépett a hidrogén-peroxid és a víz, s emiatt gőz szabadult ki. Két alkalmazott könnyebb égési sebeket szerzett a kezén. 

A francia atomenergetikai hatóság szerint az eset miatt nincs semmiféle biztonsági fenyegetés. A vegyi reakció nem a reaktor épületében, hanem az egyik melléképületben történt. A fessenheimi atomerőmű 1977 óta működik. Két reaktora van, mindegyik 900 megawattos. Az új francia államfő, Francois Hollande megígérte, hogy 2017-ig bezárja a létesítményt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.