68 illegális bevándorló "vágott" neki az útnak

Úszva érkeztek egy spanyol szigetre a bevándorlók Marokkóból

Úszva érkezett vasárnap 68 illegális bevándorló egy aprócska spanyol szigetre a marokkói partok mentén: igaz, az illetőknek mindössze 30 métert kellett úszniuk a marokkói tengerpart és a spanyol felségterület között.

2012.09.03 08:57MTI

A madridi sajtó szerint a hét közepén, szerdán már volt egy hasonló eset: akkor 19 bevándorló, köztük 3 gyerek és három állapotos nő jutott el - igaz, hajóval - az Alhucemas-szigetcsoporthoz tartozó, lakatlan Isla de Tierrára. Közülük a gyerekeket és az állapotos nőket egy helikopterrel a marokkói területen lévő spanyol birtokra, Melillára vitték - de a spanyol hatóságok szeretnék elkerülni, hogy még többen próbálkozzanak ezzel a módszerrel. "Ezek egészen kis területek, nagyon közel a partokhoz, s nem jelenthetnek bejutási pontot Melillára, vagy az európai kontinensre" - mondta a spanyol kormány helyi képviselője. Az El Mundo című lap szerint Madrid abban bízik, hogy az úszva érkezők - látván, hogy nem viszik őket Spanyolországba - egyszerűen visszaúsznak Marokkóba.

Mindenesetre úgy tűnik, ez az első eset, hogy Marokkóból egyesek úszva próbálnak spanyol területre jutni.

Az Alhucemas-szigetcsoport három aprócska szigetből áll, al-Hoceima marokkói város közelében, a Földközi-tengeren, s területük együtt sem éri el az 5 hektárt. Az 1500-as években kerültek Spanyolországhoz, Marokkó azonban a függetlenné válás óta követeli visszaszolgáltatásukat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.