Földrengés miatt adták ki

Visszavonták a cunami-riasztást a Fülöp-szigeteken

Egyelőre egy asszony haláláról és csekély anyagi károkról érkezett jelentés a pénteki Fülöp-szigeteki földrengés után, és már visszavonták a térségben több országra is kiadott cunami-riasztást.

2012.08.31 17:33MTI

A Fülöp-szigetek keleti partjainak közelében történt, helyi idő szerint péntek esti 7,6 erősségű földrengés nyomán szökőár-figyelmeztetést adtak ki a régióban, amelyet kisvártatva visszavontak. Helyi rádiójelentések szerint egy ház összedőlt, egy asszony halálát okozva és több Fülöp-szigeteki városban megszakadt az áramszolgáltatás. A földrengés epicentruma a Samar szigettől keletre 106 kilométerre, 34,9 km mélységben volt. 

Az amerikai geológiai központ kezdetben nagyobb, 7,9-es erősségű rengést jelentett. A Samar sziget keleti partjain élő lakosságot rögtön a rengés után felszólították, hogy vonuljon magasabban fekvő településekre, amíg szökőár fenyegethet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.