Egy harci repülőgépet lelőttek

A szíriai lázadók elfoglaltak egy katonai repülőteret

A szíriai lázadók elfoglaltak egy katonai repülőteret, és eközben lőttek le egy harci repülőgépet az északi Idlíb tartományban.

2012.08.30 17:30MTI

A beszámoló szerint a lelőtt gépen kívül a felkelők felgyújtottak 11 másikat, és szilárd ellenőrzésük alatt tartják a létesítményt. A repteret szerda este támadták meg, a harcok csütörtök délig tartottak.

"A gépet reggel lőtték le az embereink automata kézifegyverekkel röviddel a felszállása után Abu el-Zuhur repülőterénél. A két pilóta katapultált és elfogták őket. Az őrség egy részét megölték, a többi elmenekült" - mondta Afif Mahmúd Szlejman.

Ez a második lelőtt MiG - tette hozzá a tartományi katonai tanácsuk vezetője. Az első gépet a keleti országrészben semmisítették meg nemrég.

A hírt független forrásból nem lehet megerősíteni. Az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja már korábban jelentette, hogy Abu el-Zuhurnál lezuhant egy katonai repülőgép, de azt nem közölte, hogy lelőtték-e vagy műszaki hiba történt.

A lázadók Idlíb tartományban előző nap egy másik, Taftanaz nevű katonai repülőteret is megtámadtak, s az állításuk szerint a tüzérségükkel ott több helikoptert megsemmisítettek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.