Az indiai legfelsőbb bíróság döntése

A mumbai merénylő halálos ítéletét megerősítették

Az indiai legfelsőbb bíróság szerdán - a fellebbviteli kérelem vizsgálata után - megerősítette a halálos ítéletét a 2008-as mumbai (Bombay) merényletekért felelős kommandó egyetlen túlélőjének.

2012.08.29 08:10MTI

"Nem dönthetünk másképp, mint hogy kimondjuk a halálos ítéletet" - jelentette ki a legfelső igazságügyi fórum két bírója.

A 24 éves elkövetőt, a Kaszab (Mészáros) gúnynéven emlegetett pakisztáni Mohammed Adzsmal Amírt 2010 májusában ítélték halálra első fokon gyilkosságért, India elleni háborús cselekményekért, összeesküvésért és terrorizmusért.

Indiában akasztással hajtják végre a halálos ítéleteket. Utoljára 2004-ben volt erre példa a dél-ázsiai országban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.