Daniel Ferrer

Szabadon engedték a kubai ellenzéki vezetőt

Kubában helyi idő szerint vasárnap szabadon engedték José Daniel Ferrer ismert ellenzékit, akit három nappal korábban vettek őrizetbe otthonában az ország délkeleti részén.

2012.08.27 09:12MTI

A hírről az Emberi Jogok és Nemzeti Megbékélés Kubai Bizottsága (CCDHRN) nevű illegális, de megtűrt ellenzéki szervezet tájékoztatott.

A rendőrség anélkül engedte el a volt politikai foglyot, hogy bármilyen vádemelési javaslatot tett volna ellene - közölte Elizardo Sánchez, a CCDHRN vezetője.

A 41 éves Daniel Ferrert, az illegális Kubai Hazafias Unió (UNPACU) elnökét idén már többször őrizetbe vették néhány napra. Egyike volt annak a 75 ellenzékinek, akit a 2003-as "fekete tavasz" idején súlyos börtönbüntetésre ítéltek.

Azóta már mindegyikük kiszabadult, a többségük idő előtt, annak fejében, hogy - a kubai katolikus egyház közvetítésével - hajlandó volt spanyolországi száműzetésbe vonulni. Mintegy tucatnyian - köztük José Daniel Ferrer - azonban elutasították az emigrációt, és így csak a múlt év első negyedében hagyhatták el a börtönt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.