Atomfegyvert próbál kifejleszteni?

Irán növeli urándúsító kapacitását

Irán újabb urándúsító centrifugákat szerelt fel egy föld alatti bunkerében.

2012.08.23 23:30MTI

Az új gépeket a fordói létesítményben szerelték fel, a létesítmény egy hegy gyomrában található - állították meg nem nevezett diplomáciai források. Amennyiben a hírek igazak, úgy jelentősen nőhet Irán urándúsító kapacitása. Ez egyben annak a jele is, hogy az iszlám köztársaság tovább dacol a nemzetközi nyomással - mutattak rá megfigyelők.

Urándúsító tevékenysége miatt Irán ellen már több büntetőintézkedést határozott el az ENSZ Biztonsági Tanácsa, és nyugati nagyhatalmak külön is szankcionálják Teheránt.

A nyugati hatalmak azzal vádolják Iránt, hogy atomfegyvert próbál kifejleszteni. Teherán azt állítja, hogy atomprogramja békés célokat szolgál.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.