Gyűlölködő szavak

Amerika: Ahmadinezsád szavai megbotránkoztatóak

A Fehér Ház szerint "megbotránkoztatóak" és "gyűlölködőek" Mahmúd Ahmadinezsád iráni elnök Izraelről pénteken elhangzott kijelentései, az, hogy "rákos daganatnak" nevezte a közel-keleti országot.

2012.08.17 20:11MTI

"Erélyesen elítéljük az iráni vezetők Izraelről legutóbb mondott sokkoló és megvetendő kijelentéseket" - nyilatkozott Tommy Vietor, a nemzetbiztonsági tanács szóvivője, és azért is bírálta Teheránt, mert támogatást nyújt a szíriai rendszernek. 

"Az egész nemzetközi közösségnek el kell ítélnie ezeket a kijelentéseket. Ha az iráni vezetőket igazából érdekelné az összes emberi lény méltósága és jogai, akkor Iránnak abba kellene hagynia az Aszad-rendszer szíriaiak elleni brutális agressziójának támogatását. Igazi sértés az emberiségre nézve az a szemérmetlen megvetés, amellyel Irán és Szíria az emberi jogokra tekint" - mondta. 

Hasonló elítélő nyilatkozatot adott ki a francia külügyminisztérium, amely szerint "teljesen elfogadhatatlanok" Ahmadinezsád szavai. "Soha nem engedjük meg Izrael létezéshez való jogának kétségbe vonását" - figyelmeztetett egy szóvivő.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.