A világ legmagasabb pontján!

Egy 76 éves nepáli férfi feljutott a Mount Everestre

Egy 76 éves nepáli férfi feljutott vasárnap reggel a Mount Everestre (Csomolungma), a Föld legmagasabb hegycsúcsára - közölte a nepáli idegenforgalmi minisztérium.

2008.05.25 11:40MTI

Bahadur Sercsan világcsúcsot állított be ezzel, ő a legidősebb ember, aki feljutott a 8848 méteres magaslatra. Eddig jó egészségben vészelte át a nem mindennapi kalandot, és társaival együtt megkezdte a visszatérést a jeges lejtőkön - mondta újságíróknak Katmanduban az idegenforgalmi minisztérium egyik illetékese. 

A nepáli matuzsálemnek japán hegymászó rekordját sikerült megdöntenie. Eddig Janagiszava Kacuszuke számított a legidősebb embernek azok között, akiknek sikerült megmászniuk a Mount Everestet. Ő 71 éves volt tavaly, amikor beállította utóbb viszonylag rövid életűnek bizonyult világrekordját.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.