Basescu leváltásáról szóló népszavazás ügyében

A román alkotmánybíróság rövidebb határidőt szabott

Lerövidítette tíz nappal a román alkotmánybíróság a kormánynak megszabott határidőt, így a kabinetnek augusztus 21-ig kell elküldenie a választói névjegyzéket a taláros testülethez.

2012.08.14 17:17MTI

A taláros testület korábban augusztus 31-ét szabta meg határidőként, és jelezte, hogy már aznap napirendre tűzi a Traian Basescu államfő leváltásáról szóló, július 29-i népszavazás érvényességének kérdését. Azt ugyanis az alkotmánybíróságnak kell megállapítania, hogy a referendum érvényes volt-e vagy sem.

A taláros testület azt is eldöntötte kedden, hogy a korábban kiadott hibaigazítás törvényes volt, ami azt jelenti, hogy a külföldön élő román állampolgárokat is figyelembe kell venni a népszavazás érvényességének vagy érvénytelenségének megállapításakor.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.