Első félév

Megháromszorozta nyereségét az E.ON

A legnagyobb német energiaszolgáltató vállalat, az E.ON AG az idei első félévben több mint megháromszorozta nettó nyereségét az orosz Gazprommal újratárgyalt gázszállítási szerződésnek és az atomenergiából való kiszállással kapcsolatos egyszeri költségtételek elmaradásának köszönhetően.

2012.08.13 14:14MTI

Az első félévben az E.ON 3,13 milliárd euró nettó nyereséget ért el, szemben a 2011 első félévi 948 millió euróval. Az idei első féléves nyereségből 1,2 milliárd euró az újratárgyalt Gazprom-szerződésnek tulajdonítható. Az E.ON gázigényének egynegyedét fedezi Oroszországból. 

Az energiaipari fordulat keretében tavaly elrendelt atomerőmű leállítások után kialakult helyzetből a német energiaszolgáltatók az újratárgyalt gázszállítási szerződéseknek köszönhetően magas nyereséggel álltak talpra az idei első félévben - a gyenge gazdasági aktivitás miatt stagnáló európai energiakereslet ellenére is. 

A harmadik legnagyobb német energiaszolgáltató, az EnBW gázipari üzletágánál az első félévi értékesítési árbevétel egyharmadával történt emelkedéséről számolt be az elmúlt hónapban. A várakozások szerint az RWE is eredményének javulásáról számol be augusztus közepén.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.