85 halálos áldozat

Fülöp-szigetek: az áradások miatt 760 ezren kényszerültek otthonaik elhagyására

A hétvégére 760 ezerre nőtt azoknak a száma, akik a Fülöp-szigeteken a heves esőzések okozta áradások miatt otthonaik elhagyására kényszerültek.

2012.08.12 13:20MTI

A hatóságok szerint legkevesebb 85 halálos áldozata van az áradásoknak, a földcsuszamlásoknak, amelyek Manilában és több tartományban is pusztítottak. Hivatalos adatok szerint csak vasárnap nyolcan tűntek el az árvíz sújtotta területeken. A fővárosban egyes helyeken méteres víz áll az utcákon az egy hete tartó esőzések következtében kialakult áradások miatt. 

Az első becslések szerint mintegy 8500 lakóház rongálódott meg az ország északi vidékein, milliós károk keletkeztek a mezőgazdaságban, sok híd és a közúthálózat is komolyan megrongálódott. A hatóságok utasítást adtak arra, hogy ahol lehet, kezdjék el a károsodott hidak és utak javítását. Az előrejelzések szerint a következő napokban kedvezőre fordul az időjárás Manilában és az ország északi vidékein, míg az ország más területein újabb heves esőzésekre lehet számítani.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.