Damaszkuszban

Iráni zarándokokat raboltak el Szíriában

Ismeretlen fegyveresek a szíriai fővárosban, Damaszkuszban szombaton elraboltak 48 iráni zarándokot.

2012.08.04 15:41MTI

Fegyveres terroristák elhurcoltak 48 iráni zarándokot, akik busszal a repülőtérre tartottak - közölte Irán damaszkuszi konzulja az IRIB közszolgálati televízióval. Elmondta, hogy nincs semmiféle további információja a zarándokok sorsáról, a nagykövetség és a szíriai illetékesek intézkedtek az emberrablók felkutatása érdekében. Irániak nagy számban keresik fel évente Szíriában Ali imám lányának, Zajnabnak a sírját, amely a síita zarándoklat egyik jelentős kegyhelye.
 
A síiták Alit tekintik az első és egyetlen jogos kalifának, illetve az első imámnak. Tavaly decemberben és idén januárban több tucat iráni zarándokot és mérnököt raboltak el Szíriában, a többségüket azonban néhány hónappal később elengedték. A szíriai felkelők - a kormány szóhasználatában terroristák - többsége szunnita muzulmán. Szíria lakosságának többsége az iszlámnak ezt az ágát követi és elítéli, hogy a síita Irán támogatja a szíriai alavita kisebbségre támaszkodó damaszkuszi rezsimet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.