A helyzet Szíriában

Aleppó körül növekszik a harcok intenzitása

Szíria második legfontosabb városa, Aleppó körül tovább fokozódtak az erőszakos cselekmények, és a kormányerők jelentős erősítést vontak össze a döntő csata megindításához.

2012.08.03 17:45MTI

A békefenntartó műveletekért felelős ENSZ-főtitkárhelyettes Hervé Ladsous közölte a hírt pénteken.

A felkelők azt állítják, hogy a város felét tartják ellenőrzésük alatt. Egy belbiztonsági forrás szerint a hadsereg "figyeli és próbára teszi a terroristák védelmét... mielőtt egy sebészi pontosságú hadművelettel megsemmisítené őket".

A védelem tesztelése a gyakorlatban azt jelenti, hogy tüzérséggel lövik a felkelők kezén lévő negyedeket, elsősorban a fő erősségüket, Szaláheddínt, amelyet körülzárt a katonaság.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.