Szíriával szemben keményebb fellépés szükséges

Moszkvának "eszében sincs" menedéket adni Aszadnak

Az orosz külügyminiszter visszautasította azokat a találgatásokat, amelyek szerint hazája esetleg hajlandó volna menedékjogot adni a lázadók által szorongatott szíriai elnöknek.

2012.07.28 22:00MTI

"Eszünkben sincs" menedéket felajánlani Bassár el-Aszadnak - jelentette ki szombaton Moszkvában Szergej Lavrov. Mint hozzátette, mindaddig nincs értelme Aszad sorsáról vitatkozni, amíg maguk a szíriaiak nem kezdenek tárgyalni erről a kérdésről.

A moszkvai külügyminisztérium szóvivője nemrég "viccnek" minősítette azokat a találgatásokat, hogy a szíriai elnök esetleg Oroszországban találhatna menedékre. Korábban pedig olyan hírek kaptak szárnyra, hogy Aszad felesége már a nagy szövetséges fővárosában tartózkodik.

A francia államfő ugyanakkor kijelentette: újabb kísérletet tesz arra, hogy meggyőzze Moszkvát és Pekinget a Szíriával szembeni keményebb fellépés szükségességéről. "Ismét fel fogom hívni Oroszország és Kína figyelmét, hogy (Szíriában) káosz és polgárháború fenyeget, amennyiben hamarosan nem fékezik meg Aszadot" - jelentette ki Francois Hollande szombaton egy francia kisvárosban tett látogatása alkalmával.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.