Levélben

Barroso az uniós kormányfőkhöz fordult az EU-büdzsé megkurtítása miatt

Levélben fordult José Manuel Durao Barroso, az Európai Bizottság elnöke az európai uniós tagországok állam- és kormányfőihez a jövő évi EU-költségvetés megkurtítása miatt tiltakozva.

2012.07.25 13:47MTI

A tagállamok kormányait képviselő tanács hivatalosan kedden fogadta el közös álláspontját a 2013-as büdzséről, és ebben leszögezte, hogy az Európai Bizottság 6,8 százalékos kiadásnövelési javaslatához képest csak 2,79 százalékot tart indokoltnak. Mint szóvivője szerdán elmondta, Barroso a levélben emlékeztetett arra, hogy az állam- és kormányfők nemrégiben egyetértettek: mindent megtesznek annak érdekében, hogy az EU visszaálljon a fenntartható növekedési pályára. Amennyiben viszont a büdzsében nem biztosítanak ehhez elegendő forrást, az "alááshatja ennek a megállapodásnak a szellemiségét" - fogalmaz a levél.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.