Többen meghaltak egy öngyilkos merényletben

Pakisztánban halálos áldozatai voltak egy merénylőnek

Legkevesebb kilencen meghaltak és húszan megsebesültek egy öngyilkos robbantásos merényletben szombaton Pakisztánban

2012.07.21 13:27MTI

Az afgán határhoz közeli, északnyugat-pakisztáni Orakzaj törzsi területen, Szpin Tal település közelében egy férfi gépkocsin megközelítette a tálibellenes Maulana Nabi parancsnok rezidenciáját, majd miután nem sikerült oda behatolnia, felrobbantotta a gépkocsiban lévő pokolgépet. Nabi egy másik orakzaji parancsnok, a tálibokkal szövetséges Tufan molla ellenlábasa.

A sebesülteket, akik közül többen válságos állapotban vannak, egy közeli kórházba vitték. Egy helyi rendőrségi illetékes szerint a halálos áldozatok között három gyerek is van. A nyugtalan északnyugat-afganisztáni, félautonóm törzsi területen több fegyveres csoport tevékenykedik, köztük pakisztáni tálibok, akik az elmúlt években országszerte számos robbantásos merényletet követtek el.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.