Iszlamista csoport vállalta

A damaszkuszi robbantásban meghalt Aszad sógora is

A damaszkuszi nemzetbiztonsági hivatal épületénél történt szerdai öngyilkos robbantás a védelmi miniszteren kívül megölte Bassár el-Aszad elnök sógorát, Aszef Saukat katonai hírszerzőfőnököt, a védelmi miniszter helyettesét is.

2012.07.18 13:34MTI

Saukat a kórházba szállítás után halt bele sebeibe. Korábban, májusban a felkelők már bejelentették az ő megölését, és hírt adtak állítólagos temetéséről is. A merényletet egy Liva al-Iszlám nevű szíriai lázadó iszlamista csoport vállalta magára a Facebook közösségi oldalra feltett közleményben. Egy biztonsági forrás szerint az öngyilkos merénylő az államfő belső körének egyik testőre volt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.