Javult az egészségügyi állapota

Mubarakot visszaszállították a börtönbe

Hoszni Mubarak volt egyiptomi elnököt hétfőn visszavitték a börtönbe.

2012.07.16 22:29MTI

A visszaszállítást Abdel-Megíd Mahmúd egyiptomi főügyész rendelte el, miután javulást tapasztaltak az exelnök egészségi állapotában. A volt elnököt egy hónapja szállították a kairói katonai kórházba agyvérzéssel. Június 19-én kórházi és katonai illetékesek bejelentették, hogy a tavaly februárban megbuktatott elnök kómában van, és lélegeztető gépre kellett kapcsolni. Mubarak állapota jelentősen romlott június 2-ai bebörtönzése, valamint azután, hogy életfogytiglani börtönbüntetéssel sújtották. Biztonsági illetékesek szerint akut depresszióba esett, légzési nehézségektől és magas vérnyomástól szenvedett. 

Abdel-Megíd Mahmúd július 4-én orvosokból álló szakértői bizottságot hozott létre Mubarak egészségi állapotának felmérésére. Megállapításuk szerint a volt elnök állapota "stabil, korához képest jó állapotban van, így visszaszállítható a börtönbe" – közölte Adel asz-Szaid főügyész-helyettes. Mubarakot június 2-én ítélték életfogytiglani elzárásra az őt megdöntő lázadás során megölt tüntetők halála miatt. A lázadás megtorlásakor mintegy 850 ember halt meg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.