Több rendőr megsérült

Zavargások voltak Belfast utcáin

Több rendőr megsebesült csütörtök éjjel az észak-írországi Belfastban, ahol egymással ellenségeskedő protestáns és katolikus csoportok felvonulásokat tartottak.

2012.07.13 07:30MTI

A több száz kivezényelt rendőr vízágyúkat vetett be a rendbontók ellen, akik Molotov-koktélokkal válaszoltak és gyújtogattak a város egyik északi negyedében. A négy sérült rendőr állapota nem súlyos. A zavargásokat minden jel szerint az váltotta ki, hogy az Angliához húzó protestáns Orange Rend tucatnyi tagja a katolikus negyed közepén kezdett parádézni, és összetűzött az ott lakókkal. Ezután mindkét oldal erősítést kapott, és a rendőrségnek kellett szétválasztani őket. Belfastban minden évben július 12-én érnek csúcspontjukra az ilyen provokatív, hosszú történelmi hagyományokra visszatekintő felvonulások.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.