"Súlyos támadás a zsidók ellen"

Az Európai Rabbik Konferenciája bírálja a körülmetélést tiltó német rendeletet

A holokauszt óta a legsúlyosabb támadás a zsidók ellen a fiúgyermekek körülmetélését tiltó németországi bírósági ítélet.

2012.07.12 17:43MTI

Pinchas Goldschmidt, az Európai Rabbik Konferenciájának (CER) elnöke elmondta: a kölni tartományi bíróság döntése a vallási kisebbségek elleni támadások sorába illeszkedik a svájci minaretépítési tilalom, a franciaországi burkaviselési tilalom és az állatok rituális vágásának hollandiai tilalma mellé. A bíróság indoklása szerint a fiúgyermekek körülmetélésének zsidó és muzulmán vallásúak körében gyakorolt szokása sérti az egyén önrendelkezési jogát, amely előbbre való a vallásszabadságnál.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.