Egy repülőgép két célpontra dobott bombát

Izraeli légitámadás a Gázai övezetben

Az izraeli légierő a Hamász palesztin radikális iszlamista mozgalom állásait támadta kedd hajnalban a Gázai övezetben - közölte az izraeli katonaság.

2012.07.10 08:00MTI

Egy repülőgép két célpontra dobott bombát válaszul arra, hogy palesztinok hétfőn dél-izraeli célpontokat támadtak a Gázai övezetből.

Délután rakétát lőttek ki a zsidó államra, de a lövedék lakatlan területre hullott. Este a Gázai övezettől északra, Jad Mordeháj kibucban automata fegyverből rálőttek egy autóra, amelyben gyerekülés volt, de a támadás időpontjában nem ült benne senki.

Noha tűzszünet van érvényben Izrael és a Gázai övezetet uraló Hamász között, gyakoriak a megállapodás kisebb megsértései. Legutóbb június 18-23. között voltak komolyabb harci cselekmények a felek között. Akkor 15 palesztin meghalt, és több tucatnyian megsebesültek a Gázai övezetre mért izraeli légicsapásokban, miközben a palesztinok több mint 150 rakétát és aknagránátot lőttek ki Izraelre, megsebesítve öt embert.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.