Romániának nincs joga a demokráciára?

Ponta kommentárja Merkel és Basescu beszélgetéséhez

Traian Basescu felfüggesztett román államfő és Angela Merkel német kancellár hétfői telefonbeszélgetésére és a kancellár ezt követő nyilatkozatára reagált a román miniszterelnök.

2012.07.09 17:55MTI

Victor Ponta szerint "a demokrácia azt jelentette, hogy Franciaország leváltotta az államfőjét, Spanyolország és Olaszország a miniszterelnökét. "Romániának nincs joga a demokráciára?" - tette fel a kérdést a miniszterelnök. A német kancellár hétfőn az európai normák betartására szólította fel a román kormányt. Angela Merkel ezt megelőzően telefonbeszélgetést folytatott Traian Basescuval. 

Szóvivője szerint a kancellár elfogadhatatlannak nevezte, hogy az Európai Unió (EU) egy tagállamában megsértik a jogállamiság elvét. Az EU közös értékekre alapul, amelyekhez a kormányoknak igazodniuk kell, és ez a román kormányra is vonatkozik - állt a berlini közleményében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.