Az ISS-en maradt váltás

Elindult a Földre a Szojuz TMA-03 orosz űrhajó

Levált a Nemzetközi Űrállomásról (ISS) vasárnap a Szojuz TMA-03M orosz űrhajó és három kozmonautával a Földre tart - jelentette a Moszkva melletti Koroljovban lévő repülésirányítási központ.

2012.07.01 10:05MTI

A művelet szabályosan történt, a három űrhajós - az orosz Oleg Kononyenko és az amerikai Don Pettit, valamint a holland André Kuipers - közérzete megfelelő. Földet érésük várhatóan - közép-európai idő szerint - 11 óra körül lesz a délkelet-kazahsztáni Dzsezkazgan város közelében.

Az ISS-en maradt váltás, az orosz Gennagyij Padalka és Szergej Rjevin, valamint az amerikai Joseph Acaba a tervek szerint 4 és fél hónapot tölt el majd a Föld körül átlagosan 350 kilométeres magasságban keringő űrbázison.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.