Némi bizalom megelőlegezhető

Enyhén emelkedhetnek az indexek Európában

Árnyalatnyit erősödhetnek az árfolyamok a vezető európai tőzsdéken szerda reggel, de a piacot a csütörtökön kezdődő uniós csúcs előtt a kivárás jellemzi.

2012.06.27 08:34MTI

Az utóbbi napok kevés újdonsággal szolgáltak a csúcs várható kimenetelét illetően, de elemzők szerint a találkozó - jó vagy rossz irányban - mindenképp fordulópontot jelent az eurózóna válságának kezelésében. Az ázsiai piacok, az indexek enyhe emelkedéséből ítélve, megelőlegeznek némi bizalmat A csúcsot megelőzően az eurózóna pénzügyminiszterei telefonkonferenciát tartanak a spanyol és a ciprusi hitelkérelemről, valamint folytatják az egyeztetést az eurózóna integrációjának elmélyítését szorgalmazó tervezetről. 

A legtöbb tagállam kész kompetenciákat átadni Brüsszelnek költségvetési és bankfelügyeleti ügyekben, de Franciaországnak fenntartásai vannak. A határidős indexek azt ígérik, hogy a frankfurti DAX-30 34 ponttal feljebb, 6.171 ponton nyit, az londoni FTSE-100 23 ponttal, a párizsi CAC-40 pedig 15 ponttal erősebben 5.471, illetve 3.027 ponton kezdi a kereskedést. A nyugat-európai értéktőzsdék kedden vegyesen zártak: a DAX-30 0,07 százalékkal erősödött, az FTSE-100 viszont 0,07 százalékkal, a CAC-40 pedig 0,3 százalékkal gyengült.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.