Elkerülnék a katonai beavatkozást

Szíria - Ciprus készen áll a menekültek evakuálására

Ciprus, amely július 1-jén veszi át az Európai Unió soros elnöki tisztségét, készen áll arra, hogy európai partnereivel együtt menekülteket evakuáljon Szíriából - jelentette ki a szigetország külügyminisztere.

2012.06.27 08:25MTI

"Mindössze 100 kilométerre vagyunk Szíria és Libanon partjaitól. Minden ottani negatív fejlemény érinteni fog bennünket" - mondta Erato Kozaku-Markullisz az AFP francia hírügynökségnek adott interjújában. A miniszter szerint országa "aggódik" a szíriai helyzet miatt, de kezdetektől fogva azon az állásponton van, hogy "minden áron el kell kerülni egy katonai beavatkozást", mivel az "robbanásveszélyes helyzetet teremtene a térségben". 

A ciprusi külügyminiszter emlékeztetett rá, hogy Ciprus a 2006. nyári libanoni-izraeli háború idején jelentős szerepet vállalt 65 ezer külföldi Libanonból való kimenekítésében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.