Zamal Uddin a drogkereskedelemről írt cikkeket

Halálra késeltek egy bangladesi újságírót

Feltehetően a kábítószer-kereskedelemről írt leleplező cikkei miatt halálra késeltek szombaton egy bangladesi újságírót.

2012.06.16 11:44MTI

A bengáli nyelven megjelenő Gramer Kagoj napilapnak dolgozó Zamal Uddint a délnyugat-bangladesi Kashipur Bazar város egyik teázójában támadták meg. Az összeszurkált férfit kórházba szállították, de nem lehetett megmenteni. Az újságíró a közelmúltban védelmet kért a rendőrségtől, mert a drogkereskedelemről írt cikkei miatt fenyegetést kapott.

A New York-i székhelyű Újságíróvédő Bizottság szerint Bangladesben az elmúlt tíz évben legalább tizenkét újságírót öltek meg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.