Afganisztán

Razziáztak a NATO-erők: sok tálibot megöltek

Tizenhét tálib lázadót megöltek és 54-et fogságba ejtettek az afgán erők és a NATO-vezette csapatok 24 óra leforgása alatt Afganisztánban.

2012.05.24 08:21MTI

A kabuli belügyminisztérium közleménye szerint az afgán rendőrség, a hadsereg és a NATO vezette koalíciós erők (ISAF) egyszerre kilenc tartományban tartottak razziákat, amelyek során tíz Kalasnyikov gépkarabélyt, hat taposóaknát és robbanószereket, illetve hat motorkerékpárt is lefoglaltak.

A közlemény nem tér ki az afgán és a NATO-erők veszteségeire. A tálib lázadók, akik május 3-án jelentették be tavaszi offenzívájuk kezdetét, egyelőre nem kommentálták a belügyminisztériumi bejelentést.

A "harci idény" beköszöntével a 130 ezer fős ISAF és az afgán kormányerők is fokozták a tisztogató hadműveleteket a tálibok és más fegyveres csoportok ellen. A belügyminisztérium szerint a kormányerők és a NATO-katonák 800 lázadót öltek meg és 1450-et ejtettek fogságba az év eleje óta.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.