A harkivi női börtönben őrzik a volt kormányfőt

Svájc kész kezelni Timosenko gerincét

Didier Burkhalter svájci külügyminiszter bejelentette: Svájc kész gyógykezelésre fogadni a súlyos gerincbántalmaktól szenvedő Julija Timosenko volt ukrán kormányfőt, akit a harkivi női börtönben őriznek.

2012.05.06 15:51MTI

"Ha az Európai Unió, Németország és Ukrajna beleegyezik, készek vagyunk közvetítői szerepet vállalni egyrészt, másrészt pedig segítséget nyújtani" - mondta a miniszter a Neue Zürcher Zeitung című svájci napilapnak.
   
Burkhalter kétségét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy "a Timosenko-ügy miatt megérné bojkottálni" a labdarúgó Eb-t. "Nem gondolom, hogy bojkottal való fenyegetőzés segítene ebben a helyzetben" - mondta, hozzátéve, hogy a svájci kormány képviselője a terveknek megfelelően jelen lesz Lengyelország és Ukrajna által közösen szervezett Európa-bajnokságon.
   
Timosenko lánya, Jevhenyija az Österreich című újságnak az mondta, hogy aggódik az anyja életétéért.
   
A lapnak arra a kérdésére, hogy folytatja-e Timosenko az április 20-án elkezdett éhségsztrájkot, kijelentette: "Igen, ezt tervezi. Folytatni fogja a tiltakozást, minden következményével együtt, amíg nem születik döntés. Ez a szándéka, és ezért aggódom. Féltem az anyám életét".
   
Timosenkót, Viktor Janukovics elnök legfőbb politikai ellenlábasát egy kijevi bíróság októberben hétévi börtönbüntetésre ítélte az 2009-es orosz-ukrán gázárszerződések megkötésekor kormányfőként elkövetett hivatali visszaélés vádjával.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.