Már vannak lakói is

Megnyílt az első menekültközpont Görögországban

A görög hatóságok megnyitották az ország első menekültközpontját, és a rendőrség hétfői közlése szerint az intézmény már az előző nap fogadott illegális menekülteket.

2012.04.30 15:23MTI

Az Athén északi peremén lévő Amigdalezában létesített központ 1200 ember elhelyezésére alkalmas. A helyi lakosok korábban többször tüntettek az építkezés ellen, mert attól tartanak, hogy a menekültek jelenléte miatt megnő a bűncselekmények száma a városrészben.
   
Az Európai Unió délkeleti határán fekvő Görögország az Európába irányuló illegális bevándorlás egyik legjelentősebb kapuja. A gazdasági válság mellett ez az egyik legsúlyosabb szociális problémája az országnak, ahol 11,5 millió hazai állampolgár mellett több mint egymillió, távoli térségekből érkezett bevándorló él, felük az utóbbi három évben érkezett az országba. A bevándorlók áradatával párhuzamosan többszörösére nőtt a bűncselekmények száma.
   
A bevándorlás az egyik központi témája a parlamenti választásoknak, amelyeknek az első fordulója május 6-án lesz. A görög kormány nemrég új bevándorlási politikát fogadott el.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.