Legalább négy detonáció történt

Robbantássorozat Dnyipropetrovszkban

Robbantássorozatot követtek el pénteken Dnyipropetrovszkban: hivatalos bejelentés szerint négy, nem hivatalos hírek szerint pedig hat robbanószerkezet lépett működésbe a kelet-ukrajnai nagyvárosban, s huszonhét ember megsebesült a detonációk következtében.

2012.04.27 13:43MTI

Az első detonáció a déli órákban egy villamosmegállóban történt, ahonnan egy jármű éppen elindult, a második egy mozinál, a harmadik pedig egy középiskolánál. A rendkívüli helyzetek ukrán minisztériuma szerint a detonációk huszonhét embert, köztük kilenc gyereket megsebesítettek. A negyedik, egy park közelében bekövetkezett detonációnak nem voltak sérültjei.
   
Meg nem erősített hírek szerint a hivatalosan közölt négy robbanást még kettő követte.
   
Az első két robbanást a rendkívüli helyzetek minisztériuma szerint szemeteskukába rejtett pokolgép okozta. A rendőrség a történteket terrorcselekménynek minősítve indított vizsgálatot.
   
Viktor Janukovics ukrán államfő a robbantásokat az ország elleni kihívásnak minősítette. Közölte, hogy a legjobb nyomozók vesznek részt a felderítésben, s hozzátette: megtalálják a módját annak, hogy méltó választ adjanak a történtekre.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.